Kendinizi iyi hissetmenizi ve dahası iyi görünmenizi sağlayacak güzellik ritüellerini sizler için derledik. 10’lu maddeler halinde topladığımız önerilerimizle değişiminiz başlasın!

Evde saç boyamanın 10 kuralı
Doğru rengi seçin: Ev tipi boya kitlerinde renk yoğunluğu çok daha fazladır. Kısacası küllü renkler çok parlak, kırmızılarsa patlak görünür. En iyisi siz tercihinizi koyu renklerden yana kullanın. Rengin nasıl çıkacağını tüm saçlarınıza uygulamadan görebilmek için minik bir tutama boya sürün, biraz bekleyin ve rengi görün.

Doğru formülü seçin: Kalıcı mı yoksa yarı kalıcı bir formül mü tercih edeceksiniz? Eğer saçlarınızı koyu renge boyayacaksanız yarı kalıcı, açık renge dönecekseniz kalıcı formüle sahip boya seçin. Yarı kalıcı boyalar yaklaşık 20 şampuanlama işlemiyle akarken, kalıcı boyaların ömrü çok daha uzun olacak.

Saçlarınızı nemlendirin: Saçlar zaman içerisinde gözenekli bir hal alır. Düzenli uygulanan nem maskesiyse boyanın daha homojen renk vermesini sağlar. Bu yüzden saçlarınızı boyamadan iki hafta önce nem terapisine başlayın.

Boyayı kirli saça uygulayın: Saçlarınızın boyayı tamamen emmesi için bir ya da iki gün öncesinde şampuan kullanmayı bırakmalısınız. Saç derisinin ürettiği doğal yağlar, saç diplerinizi alerjik reaksiyonlara karşı koruyacak.

Hatadan kaçının: Saç hattına ve kulaklara uygulayacağınız vazelin ya da losyon, bu bölgenin boyanmasını önleyecek.

Boyayı dağıtarak sürmeyin: Tüm saçlarınızı artı işareti oluşacak şekilde önce ortadan ikiye sonra enine iki tutama ayırın. Boya fırçası ile saç diplerinden başlayarak boya karışımını uygulayın. Böylece renklendirme işlemini daha eşit yapmış olacaksınız.

Durulama suyunun ısısını düşürün: Boya sonrasında saç kütikülleri açılmış olduğu için sıcak su ile durulama işlemi sırasında boya molekülleri dışarı çıkabilir. Suyun ısısını düşürmek kütiküllerin kapanmasını ve boyanın hapsolmasını sağlar.

Saç renginizi korumaya, duş sırasında başlayın: Saçınızdan akan su iyice berraklaşana kadar boyayı yıkayın. Ardından renk koruyucu bir şampuan uygulayın. Boya kitinin içerisinde bulunan saç bakım kremini saçlarınıza uygulayıp 10 dakika bekleterek boyanın saç tellerinize hapsolmasını sağlayın.

Minik birkaç dokunuş yapın: Saç hattında çok fazla beyaz saçınız varsa bir yemek kaşığı saç boyasıyla bir yemek kaşığı peroksidi karıştırın ve kulak pamuğu ile beyazların olduğu bölgelere uygulayın. Bu, boyanın iki-üç hafta daha uzun kalmasına yardımcı olacak.

Boyanın kalıcılığını artırın: Durulanmayan saç kremleri hem saç renginizin solmasını önler hem de saç tellerinizi ısının olumsuz etkilerine karşı korur. Eğer güneşli bir günde dışarı çıkacaksanız ya şapka takmalı ya da UV ışınlarına karşı koruyucu bir sprey kullanmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top