Cildimizi güzelleştirmek ve pürüzsüzleştirebilmek için bir çok markanın sunduğu ürünlere tonlarca para harcıyoruz peki cildimizin yaşlanmaması için doğal yollardan sıklıkla yaptığımız hatalarımızı azaltıyor muyuz? Today’de bu konu üzerinde açıklama yapan dermatolog Dr. Deborah Wattenberg’e göre işte cildinizin genç ve sağlıklı görünmesi için kaçınmanız gerekenler:

1. Sigarayı bırakmalısınız.

Sigara içmek cildiniz dahil vücudunuza yaptığınız en kötü şey. Sigarada bulunan nikotin ve diğer kimyasallar cildin elastin ve kolajenini yokediyor ve bunların sonucu da karşımıza kırışıklık ve çizgiler olarak çıkıyor. Ve aynı zamanda sigara içmek cildinizdeki kan damarlarını olumsuz yönde etkileyerek cildinizin solun ve cansız görünmesine yol açıyor. Sürekli sigara içmek sonucunda ağız kenarlarında buruşukluklar da meydana geliyor.

2. Şarap, şeker ve kahve cildinizin yaşlanmasına yol açıyor.

Alkol, abur cubur yemek ve kafein de sizin cildinizi mahvediyor. Alkol ve kafein tüketimi vücudunuzdaki suya eğiliminizi azaltıyor ve bu sebeple cildinizin kuru gözükmesine yol açabiliyor. Abur cubur yiyeceklerin içinde birçok koruyucu madde olduğundan bu da aynı etkiyi yaratabiliyor. Yani eğer çok alkol ya da kafein tüketiyorsanız bol su içmeye dikkat etmelisiniz. Günde 6-8 bardak su içmeniz gerekiyor ancak eğer çok fazla kahve içiyorsanız bardak sayısını arttırmanız gerekiyor.

3. Uykusuzluk cildinizden okunur. 

Sıklıkla uykusuz kalıyorsanız bunun kötü etkilerini de cildinizden anlayabilirsiniz. Günde 6 saat uykuyla idare ettiğinizi düşünebilirsiniz ancak cildiniz gerçekleri saklayamaz. Uyumadığınız zaman stres kortisol adındaki hormonun salgılanmasını sağlar bu da cildinizi yağlandırır ve aknelenmesine sebep olur.

4. Yağlı ciltlere nazik olun.

Cildiniz sivilcelendiği zaman cildinizi sert bir şekilde ovalamamalısınız. Çok fazla yıkayarak ya da ovarak cildinizi daha kötü bir hale getirirsiniz. Sivilce kirlilikten kaynaklanan bir şey değildir, onların çıkmasını sağlayan genellikle hormonlardır. Bu sebeple yüzünüzü sert bir şekilde yıkamak yerine, yumuşak davranın ve akneyle savaşmaya yönelik ürünler kullanın. Ve en önemlisi sivilcelerinizi sıkmamalısınız çünkü sivilceyi sıkmak sonucunda bakteriyi cildin daha derinine itilmesine sebep olabilir ve durumu daha kötü hale getirebilirsiniz.

5. Güneş koruyucu kullanmaya özen gösterin. 

Yazın güneşin alnında yatmayı bırakın kışta olmamıza rağmen cildinizin yaşlanmamasını istiyorsanız güneşten koruyucu kremler kullanmanız gerekiyor. Bu güneşten koruyucu kremleri günde bir kere kullanmak ise yetmiyor, günde birkaç kere kullanarak ancak cildinizi güneşin kötü etkilerine karşı koruyabilirsiniz. Eğer çok kar yağan bir şehirde yaşıyorsanız güneş kremi kullanmanız çok önemli oluyor, çünkü güneş kremi genç cildin anahtarlarından biri.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top