Mevsim değişikliği birlikte hava şartlarındaki değişiklikler, ısı değişiklikleri havadaki nem değerlerinin değişmesi gibi etkenlerle birlikte bu günlerde sık sık soğuk algınlıkları ve grip gibi vakaalar görülmekte. Ancak Uzmanlar bu gibi durumlar için önemle uyarıyorlar. Gelişi güzel ve doktor tavsiyesi olmadığı müddetçe antibiyotik kullanmayın. Bu gibi durumlarda bilinçsizce kullanılan antibiyotikler yeni yeni enfeksiyonlara sebebiyet vermekteler. Bilinçsiz sık sık ve kullanılan antibiyotikler vücuttaki mikroorganizmaların direnç oluşturmasına neden olmaktadır. Bilindiği üzere ise grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar bulaşıcı ve kişiden kişiye yayılan hatta kitlesel olabilen hastalıklardır.
Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda antibiyotiklere başvurmadan önce ilk yapılması gereken durum, hasta olacağını yada olduğunuzu hissettiğiniz an doktora gitmenizdir. Erken tanı önemlidir. Hastalığın ilerlemesine izin vermeyiniz. Ayrıca bu gibi hastalık durumlarında, bol c vitamini içeren meyveler tüketmek, istirahat etmek hastalığın atlatılmasında önemli yardımcılardır.


İlgili Aramalar: Antibiyotik, Antibiyotik Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Antibiyotik Ne Zaman Kullanılmalı, Antibiyotik Nedir, Antibiyotik Zararlımı, Antibiyotikler, Antibiyotiklerin Zararları, Antibiyotik Kullanımına Dikkat

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top