Yazın sıkıcı güneşli günlerinde nefes almaktan bile zorlanıyoruz  .  Peki budumdan güzel olmayan etkilenen cildimiz ne yapsın ? Sıkıcı güneşli havalar cildimizde yorgun düşürüyor  .  Cildimize gelen güneş ışınları cildimizi yıpratıyor  .  Her mevsim cildin ihtiyacı farklıdır  .  Bu yüzden yazın cilt bakımı yaparken kışın kullandığınız ürünleri kullanmayın  .  İşte yaz ayları amaçlı cilt bakımı önerileri  . 



Cilt Bakımı
Sıcak gökyüzü ayrıca birçok nem anlamına geldiğinden cildinizin kışa göre ayrıca az nemlenmeye ihtiyacı olacaktır  .  Ayrıca hafif bir nemlendirici kullanmaya başlayarak gözeneklerinizi temiz tutun  ,  böylece akne ve sivilceleşme riskini azaltabilirsiniz  . 
Ayak Bakımı
Yaz aylarında tamamen ortalıkta olduklarından ayak bakımınıza önem verin: nasır ve sertliklerden kurtularak ayaklarınıza gereksinim duydukları nemi verin  ,  pedikür yaptırın ve güzel bir çift sandalet ile ayaklarınızın keyfini çıkarın  . 
Bol bol su için;
Güzel cildin sırrı suda saklıdır  .  Vücudunuzun yaz aylarında ayrıca birçok suya ihtiyacı vardır  .  Zaten terlediğiniz amaçlı su ihtiyacınız arttığından gerektiği dolaylarında su içmek hayatidir  .  Yanınızda her gün bir şişe su bulundurmanızı tavsiye ederiz  . 
Bronzlaşmayı abartmayın
Amacınız bronzlaşmak değil cildinizi güneşin UV ışınlarından muhafaza etmek ve böylece erken yaşlanma tehlikelerinden sakınmak olmalıdır  .  En az 15 güneş koruma faktörlü bir kremi dışarıda olacağınız her gün kullanın  .  Dudaklarınızı  ,  boynunuzu ve ellerinizi de korumayı unutmayın  .  Bronzlaşma kremleri kullanarak da sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz  . 
Spor ne zamanlar yapılmalı
Eğer yürüyüş veya jogging yaparken dışarıda olmak zorundaysanız bunu sabahın erken saatlerinde yapmayı seçim anı edin  .  Bu sizin ayrıca erken uyanmanız anlamına geliyorsa günden kazandığınız saatler hoşunuza bile gidecektir  .  Alternatif olarak evde  ,  spor salonunda yani ısı derecelerinin kontrol edilebildiği yerlerde spor yapmayı seçim anı edin  .  
Böceksavar spreyi kullanın
Sivrisinek ve böcekler özellikle sabahın erken saatleriyle akşam üstleri yaz aylarının olağan belasıdır  .  Dışarıdayken  ,  özellikle kamp veya tırmanma gibi aktiviteler yaparken kaşıntılı böcek ısırıklarından kaçınmak amaçlı böceksavar ürünlerden kullanın  .  Böylece cildinizde istenmeyen leke veya yaralardan kaçınmış olursunuz  . 
Yaz Aylarında Saç Bakımı
Yaz geldi ,  güneşin tesiri ile saçların rengi açılır ve saçlarınızı kurutan rüzgar başınıza bela olabilmektedir . Eğer yaz aylarında güzel saçlara sahip olmak ve saçlarınızı muhafaza etmek istiyorsanız işte yaz aylarınızda saç bakımı amaçlı birkaç öneri . 

Aşırı sıcakların meydana getirdiği nem ve güneş saç diplerinize kayıp verebilir . Saçlarda dökülmeler ve kırılmalar ortaya çıkar . Saçlarınız kabarabilir . 
İşte bu problemlerin çözümü ;
Yazın saçlarınızı muhafaza etmek amaçlı aşırı sıcağa karşı biraz nemlendirilmesi güzel olur . Bu sebeple kısa süreli nemlendirici şampuanalr seçim edebilirsiniz . 
Yaz aylarında saçlarınızda devamlı olarak kırılmalar meydana gelebilir . Bu yüzden dört haftada bir saç uçlarınızı kestirmeniz güzel olur . 
Saçlarınızı yıkadıktan bir sonra kuruturken fazla ısısı yüksek gökyüzü ile kurutmayın . Havanın naturel sıcaklığı zaten saçlarınızın kurumasına destekçi olacaktır . Serin saçlarda anında uygulanan fön keğede yol açar . 
Saçlarınızda elektriklenme yazın ek olarak sık sık ortaya çıkar . Bunun amaçlı üretilen naturel ürünleri seçim edebilirsiniz . Yada şapka kullanarak da bu hali engelliyebilirsiniz . 
Saç bakımı güzellik amaçlı en mühim unsurlardan biridir . 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top