maske

Yüz maskeleri cildi rahatlatır, canlandırır ve rahatlatır hele ki evde yapılan yüz maskelerinin zevki daha da bir başkadır. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz maskelerden biri de muzlu ve ballı yüz maskesidir.

Muz vücuda çok faydalı bir meyvedir ve aynı zamanda cilde de çok iyi gelir. C, A, B6, B12 vitaminleri açısından çok zengin olan muz ayrıca potasyum ve magnezyum kaynağıdır. Muzda bulunan meyve asitleri ölü derinin temizlenmesine ve cilde enerji vermeye yarar. Muzu başka yaptığınız bütün yüz maskelerine ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

- Muz (1 adet)
- Bal (1 yemek kaşığı)
- Yulaf Unu (1/4 – 1/2 yemek kaşığı)

Muzu 1 yemek kaşığı bal ile birlikte ezin ve karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın. Maskeyi 15 dakika bekletin ve sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Bal ve muzun cilde nemlendirici etkisi vardır ve cildi ölü hücrelerden arındırır.
Veya:
Muzu 1/4 – 1/2 yemek kaşığı yulaf unuyla karıştırın. Yulaf ununu dilerseniz olduğu gibi ya da mikserden geçirerek kullanabilirsiniz. Yulaf unu cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yulaf unu nemlenene kadar yulaf unuyla muzu karıştırmaya devam edin, eğer çok cıvıksa biraz daha yulaf unu ilave edin. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top