İstenmeyen tüylerden kurtulmada hijyenik, etkili ve kalıcı bir yol olan lazer epilasyona başlamak için sonbahar çok uygun bir mevsimdir.

Sonbahar ve kış aylarında güneş ışınlarından daha az etkilenildiği için istenilen dozlara rahatça çıkılabililiyor. Seans aralıkları yaklaşık 2 ay olduğu için yaz aylarına kadar tüylerin tamamına yakınından kurtulabilirsiniz.

Etiler Minna Güzellik Merkezinden Dermatolog Akil Açıkalın’a Lazer Epilasyon İle ilgili merak edilen soruları ve yaz mevsiminin vücudumuzda bıraktığı izleri silmek ve yenilenmek için neler yapabileceğimizi sorduk.

Lazer epilasyon, kılları kalıcı olarak nasıl yok ediyor?

Kalıcı epilasyon için kıl kökünün papilla denilen kıl üretici kısmının yok edilmesi gereklidir. Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu kılda bulunan melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Milisaniyeler içinde cilde uygulanan lazer ışını, cilt hücrelerine zarar vermeden geçerek kıl kökündeki renk pigmentleri tarafından emilir. Lazer ışını doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür. Bu ısı kıl köklerindeki hücreleri hasara uğratır ve tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder. Soğutma sistemli lazer tekniği ile yapılan lazer epilasyon ile lazer ısısı sadece kılı etkiler ve cilde zarar vermez.

Lazer epilasyon seansından önce dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Lazer epilasyon (lazerli epilasyon, lazerle epilasyon) uygulanacak bölgelerin en az 15 gün önce güneş banyosu veya solaryum uygulaması yapılmamış olması gerekmektedir.

Lazer epilasyon (lazerli epilasyon, lazerle epilasyon) uygulanacak bölgelerdeki kıllara son üç hafta içinde kıl köklerini etkileyecek ağda, cımbız veya epilatör ugulamalarının yapılmamış olması gerekmektedir.

Uzayan kıllar seanstan en son 5 gün öncesine kadar vücutta jilet ile, yüz bölgesinde makas ile kısaltılabilir.

Lazer epilasyon (lazerli epilasyon, lazerle epilasyon) uygulanacak kıllara sarartma, boyama gibi işlemler yapılmamış olması gerekmektedir.

Lazer epilasyon tedavisinde ağrı hissedilir mi?

Alexandrite hava soğutmalı lazer sisteminde ağrı hissedilmez. Sadece cihazın cilde üflediği soğuk hava ve lazer ışığının cildinize çarpması hissedilir.

Lazer epilasyon kimlere uygulanabilir?

Lazer Epilasyonun cilt ve kıl yapınız göz önüne alınarak ve gerekirse lazer epilasyon (lazerli epilasyon, lazerle epilasyon) deneme-test seansı yapılarak size uygun olup olmadığı kolayca anlaşılabilir.

Lazer epilasyon ile sağlanan sonuçlar kalıcı ve güvenli midir ?

Lazer epilasyon kıl köklerini tahrip ettiği için lazer ışını ile tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. Lazer çeşitli ameliyatlardan göz ve diş tedavisi gibi tıbbın çeşitli dallarında alanlarında uzun süredir kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından birisi de Lazer Epilasyondur. Lazer Epilasyon uygun cihaz ve doğru dozlar seçilerek kullanıldığı taktirde güvenli bir uygulamadır.

Lazer epilasyonda neden bir seans yeterli olmuyor?

Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları tedavi açısından önemlidir. Lazer epilasyon uygulaması esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının sebebidir. Lazer ışının uygulama süreleri ve dozları kişinin cilt tonu ve yapısal özelliklerine göre değişiklik gösteriyor.

İlgili Aramalar: Lazer Epilasyon Nedir,Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır,Lazer Epilasyon,Lazer Epilasyon Hakkında Bilgi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top