ÇÜRÜK YAPICI MADDELER
Karbonhidrat en Önemlisidir.
Çok şeker kullanan toplumlarda ve ailelerde çürükler sık ve ağırdır.
Bakteri plaklarında çoğalan mikroplar şekerli maddeleri parçalayarak asit yapımına yol açarlar. Bu asitler çürüğü başlatır, varolan çürükleri derinleştirir. Bu nedenle bakteri plağının oluşumunu engellemek kadar şekerli besinlerden ve özellikle dişlere yapışan türlerinden kaçınmak da yararlıdır.
Bakteri plağı ve yapışkan şekerli maddelerden korunmanın ana öğesi dişlerin fırçalanmaşıdır..
Home
»
Ağız Diş Sağlığı
»
diş çürükleri
»
Diş Çürüklerine Sebep Olan Maddeler
»
diş çürüklerinin sebepleri
»
diş çürümesini önlemek için
»
hangi besinler diş çürüklerine neden olur
» Diş Çürüklerine Sebep Olan Maddeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder